Skočiť na obsah
  • Štatistiky členov

3 575
    členov
    2 578
    Najviac prítomných
    jozefjurgasek
    Najnovší člen
    jozefjurgasek
    Registrácia
  • Štatistiky Fóra

3,8k
    tém
    332,4k
    príspevkov
  • Daj vedieť priateľovi

Páči sa ti FreeSpace game Fórum? Daj vedieť priateľovi!
  • Najnovšie témy

• Najnovšie príspevky

• slimak
      "Prepáčte, že sme v roku 2024 prijali opatrenia, ktoré vyzerajú experimentálne. Pozrime sa na ne. Pozrime sa, či v transakčnej dani vieme niečo opraviť," povedal Fico. Odvolal sa na to, že jeho vláda musela nejako konsolidovať štátny rozpočet pre vysoký deficit a dlh. Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23482491/transakcna-dan-ficova-vlada-zmeny.html ----------------- Ja nerozumiem aj podnikatelom. Ci nevedia pocitat, ci nechcu zakaznikov, ci len istych sa chcu zbavit,nepotrebuju. Resp iste sluzby, obchody nechcu tieto "specificke robit". Ak tak potom je tam neprimerana cena. Chcel som v service s autom,relativne mala oprava. Priklad ja ako laik som bol ochotny a pripraveny za to zaplatit 300 euro. Bum nasobna cena,aj materialu,aj... samotna praca vraj 50 euro. Tak dobre,tolko by som zato nikdy nezaplatil,ani keby som si to musel urobit sam a to som uz uplny laik. Ale nasiel som si cestu ako to za 300 euro spravit. Teraz faktura za jednu suciastku 18,8 euro bez DPH + 2,44 manipulacny poplatok do 50 euro. Celkova cena 26 euro. Banka stiahla transakcnu dan 10 centov. To si ako tym manipulacnym poplatkom, chcel zvysit zisk o 100 ci 200% zisk? -------------- Fico je analfabet vo vsetkom, nielen v ekonomii. Oavani dedkov a babiek, OK.  Isiel som do servisu, potreboval vymenit naraznik a jedno svetlo.  Potom tam mas este jednu malu listu a jedno odrazko(to co je rozbite, to co nepouzijes, na dalsom narazniku(ale to co este nieje rozbite sa da). Teda 4 konponenty.   Naraznik zadny, na 13 rocnom aute, pre mna ,kludne si to nastriekam aj sam. Nepotrebujem to za cenu nasobku naraznika.  Pochopil som ,ze servis vie to spravit za 900 euro(aj s vymenou oleja a filtrov) ,ja som si povedal som ochotny do toho dat 450(teda polovicu) ,celkovy material som objednal za 300, servis by objednal mozno lepsi ale za dvojnasobnu cenu.  Ja ze nie.  Priklad naraznik 260 nastriekanie tohto 150-200. Ja som ho kupil za 100 a nastrieka sa ja neviem za kolko ,keby som to robil ja za 30 euro spray a lak, zrejme to ide aj lacnejsie a lepsie. Lacnejsie, ze to nebude stat ani 30 euro(ale tu tapem) a lepsie, bude to robit, niekto co striekal asi viac krat ako ja, ja som nikdy spray,ani nic podobne  v ruke nemal. Tak tu je jedna zahada vyriesena. Rozdiel cien je aj toto a samozrejme mozu byt zdanenie(zodvodnenie) prace a DPH nato. Ked to zaplati poistovna je asi jedno aka cena je. ----------------------- A pri to druhom, ako rozmyslam tak rozmyslam, predajca by mal mat v cene tovaru pokryte svoje naklady a zisk. Manipulacny poplatok. To by som chapal pri predajcoch cigariet. Oni su regulovany. Nikdy to neurobili. Preco tento? Ako si mysli, ze nemusi mat konurenciu? Ci nema? MOze sa popalit. Ja som to nakupil v kamennom obchode v Revucej. Boli o trosku lacnejsi ako na internete a o polovicu o proti servisu. A bolo tam dost zakaznikov(pripadal som si ako v rade na poste). Teda servis aut je asi drahy a ich je dost vela a ludia nemaju na predrazenie 10 euro, nie ,ze stovky, ci su citlivi. ----------------- A vratim sa k Ficovi. Predrazeny stat,je v pic... moze tam byt aj guru Fico. ------- Pozrel som si tlacovku Lacka fantociho. Kamaratovi som povedal ,ze zmizni zo Slovenska. Co spravil. Nezrusia transakcnu dan. Budu zvysovat sadzbu. Kludne to daju aj pre obyvatelstvo - nie podnikatelov,na bezne ucty.
    • slimak
      Dnesny tyzden ci toto obdobie,bolo asi druhe najdazdivejsie za 8  rokov co som tu ako dospely. Pred troma tyzdnami som sadil zemiaky a vtedy bolo sucho. Nerastla trava nielen u mna ale ani inde,kde maju lepsiu.  V pode aj bola vlhokost,ale len trochu. Len dnes som videl prve rastliny zemiakov, po 21 dnoch.  Za poslednych 24 hodin spadlo 34 mm. Nieje to malo  ani vela. Je to dost. Viac uz 5 dni nepotrebujeme nic. Ked je lejak vie ti spadnut 34 mm aj za hodinu. Ked bolo najviac vody to bol november, a tolko napadlo asi kazdu hodinu pocas troch hodin. Tyzden u nas kludne nemusi prsat. Ja tam 4 dni ajtak nebudem moct vstupit,. sa v bahne.
    • iskra
    • iskra
      Boli sme v parku na prechádzke. Príjemné teplé počasie. Zašli sme aj na zmrlinu. Neskôr hlásia dážď, ktorý je potrebný. Teším sa na víkend. Kúpili sme muškáty, aj iné kvety, tak zajtra budem aj záhradníčiť, to je tiež moja záľuba.  Príjemný víkend Vám prajem, nájdite si čas na načerpanie nových síl, na relax.
    • irb
      Alebo že len proste niekto z mediálnej sféry dostal nápad, ako na nejakom mene zarobiť. V podstate to sa deje teraz s menom Karol Duchoň. 
  • Najnovšie zápisy v blogoch

• Najnovšie komentáre v blogoch

• Tomáš
      Presne tak. Že proste budem večne bez peňazí a budem len prežívať.
    • Proteus
      Dalo sa schudnut, kebyze chudnes konstantne postupne. Lenze ty si taka tlchuba, ze to uz asi ani pravda nie je. Chcel som, chcel by som... Najhorsie slovne spojenie. Nechaj si to pre seba. Tym nas nezatazuj. 
    • Sniper
      Takže si predpokladal, že 8 mesiacov nebudeš žrať a vďaka tomu schudneš o 40 kilov? Tak si to myslel? 
    • Tomáš
      Zistil som že nijako. Len teoreticky to vyzeralo že sa dá. Že budem furt bez peňazí, tým pádom nebudem jesť, bude energický deficit a schudnem. Ale vždy sa nejako dostanem k peniazom a to už dokopy nejde.
    • Sniper
      A oproti 1. septembru je to o koľko menej? Či do mája stále času dosť? Si presne v polovici a neschudol si nielenže polovicu toho, čo si mal schudnúť, ale neschudol si vôbec nič! Aké vyžraté prasa si bol pred 4 mesiacmi, rovnaké vyžraté prasa si aj dnes. Ako chceš v novom roku schudnúť za 4 mesiace 40 kilov, keď si nebol schopný schudnúť v starom roku za 4 mesiace ani 20 kilov?? Však do mája času stále dosť, že ty tlčhuba?
  • Najviac príspevkov

1. Sniper
      Sniper
      33583
    2. game
      game
      33494
    3. tyso
      tyso
      14052
    4. aljak63
      aljak63
      12010
    5. Tomáš
      Tomáš
      11927
  • Populárne príspevky

1. 1
      iskra
      iskra
      5
    2. 2
      Sniper
      Sniper
      3
    3. 3
      alamo
      alamo
      1
    4. 4
      irb
      irb
      1
    5. 5
      Hellé
      Hellé
      1
  • Najaktívnejšie témy

• Najviac zobrazení

• Najnovšie odznaky

• Veteran
      slimak
      slimak bol povýšený
      Veteran
    • First Post
      jozefjurgasek
      jozefjurgasek získal odznak
      First Post
    • One Year In
      pink
      pink získal odznak
      One Year In
    • One Month Later
      pink
      pink získal odznak
      One Month Later
    • Week One Done
      pink
      pink získal odznak
      Week One Done
  • .FS

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov