Skočiť na obsah
  • Vítame vás na FreeSpace Fóre

    Ak sa chcete zapojiť do diskusií, prihláste sa. Ak nemáte konto, zaregistrujte sa.

     

  • Fotky

  • Naše tipy

    • Práca
      Ste so svojou pracou spokojny? Chodite do nej radi alebo naopak s uplnou nechutou? Baví vás? Akych mate šefov? Čo vlastne robíte?
       
      Vsetk okolo práce, vtipných zážitkov z práce či starostí. :lol:
       
       
       
       
      Pridaná anketa
       
      Pôvodne som chcel založiť novú tému, ale keďže o práci tu už tému máme tak som prilepil anketu.
      Označte v ankete čo je pri hľadaní (resp. zvolení) nového zamestnania najviac dôležité. Môžete hlasovať za viac možností, ale označte to čo považujete skutočne za najdôležitejšie, takže snažte sa označiť najviac 3 odpovede.
       

      Plat - ak neplatia aspoň 15 v čistom tak tam nenastúpite.
      Pracovné prostredie - chcete pracovať iba tam kde je vysoká úroveň pracoviska, teda čisto na pracovisku, dobré osvetlenie na pracovisku, vetranie v lete, kúrenie v zime, a pod.
      Pracovný čas, zmennosť - ste ochotní pracovať iba na jednu zmenu, najviac 8 hodín denne, v žiadnom prípade nočné a pod.
      Sociálna stránka - možnosť sa ísť vysr... teda ísť na WC kedy potrebujete, možnosť obedov a stravovania aj mimo prestávky a všetko čo s týmto súvisí.
      Kolektív - nastúpite iba tam kde sa javí byť dobrý a otvorený kolektív. spolupracovníci sú k vám milí, nadriadení sú k vám ústretoví a pod.
      Vzdialenosť od domova - ste ochotní cestovať najviac niekoľko km, nie však viac ako 60-70 km denne hore/dole.
      Perspektíva - čakáte kariérny postup, alebo viac sa vám páči hniť na jednom mieste?
      • 1 128 odpovedí
    • "Zoznámenie" na internete
      stále viac ľudí si nájde partnera, lásku, priateľa cez internet... takéto a podobné fóra sú úžasným miestom na "spoznanie" ... vznikajú takto bolestivé rozchody, šťastné manželstvá, krásne priateľstvá a kamarátstva na dlhé roky... :)
      je tu vlastne viac otázok:
      stalo sa vám to ? čo vlastne upúta, čo vidíme tam , na tej druhej strane ?
      veríte na takéto priateľstvá ?
      človek je v prvom rade "hladný" po vľúdnom slove, po niekom, kto "vypočuje" a pochopí... človek je "hladný" po spriaznenej duši, ktorá sa nám pozdáva názormi, postojom, životnou filozofiou...
      poznám páry a priateľstvá, ktoré vznikli vďaka debatám ...
      a občas stačí len nečakané a krásne priateľstvo, aby obohatilo život a prinieslo netušené hĺbky ....
      • 681 odpovedí
    • SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus
      Zaujimave. V karantene su mesta. Za sest dni chcu postavit nemocnicu. Ludia tam odpadavaju ako muchy.
       
       
      Delnici dostali trojnasobny plat. Ze prijmu tisic lidi na jednou, zvladali to tak rychle v koncentrakoch?
      • 5 856 odpovedí
  • Štatistiky členov

    3 555
    členov
    2 578
    Najviac prítomných
    Filip
    Najnovší člen
    Filip
    Registrácia
  • Štatistiky Fóra

    3,8k
    tém
    326,1k
    príspevkov
  • Daj vedieť priateľovi

    Páči sa ti FreeSpace Fórum? Daj vedieť priateľovi!
  • Najnovšie témy

  • Najnovšie príspevky

    • Tono
      Z jednoduchého výpočtu vychádza, že nárast povrchovej teploty Zeme, vďaka nárastu koncentrácie CO2, je cca 0,65 °C až 0,8 °C. To je hrubý model, keď Stefan–Boltzmannov zákon aplikujeme na povrch homogénneho telesa. Povrch Zeme samozrejme nie je homogénne teleso. V oceánoch a atmosfére dochádza k výmene tepla prúdením a uplatňuje sa mnoho ďalších faktorov. Za toto obdobie narástla globálna teplota približne o 1,1 až 1,2 °C, čo je relatívne dobrá zhoda s triviálnym výpočtom. Odhadnúť významné faktory, ovplyvňujúce termodynamiku Zeme, sa snažia stále sofistikovanejšie klimatické modely. Je logické, že chyby narastajú s časovým intervalom predikcie globálnej teploty. Ctirad Klimčik je absolvent MFF UK v Prahe, odbor matematická fyzika. Z jeho habilitačnej práce  https://davinci.fmph.uniba.sk/~fecko1/habil/skeny/habil_klimcik.pdf  je zrejmé, že sa zaoberal matematickým aparátom teoretickej fyziky. Nepochybujem, že teoretickej fyzike rozumie lepšie, ako ktokoľvek z nás v tejto diskusii. Ak si zoberieš napríklad projekt Manhattan, pri vývoji atómovej bomby bola nevyhnutná spolupráca od teoretických a experimentálnych fyzikov, inžinierov, až po technikov. Robert Oppenheimer by bombu sám nedokázal navrhnúť, dokonca sa pôvodne mýlil aj v predpokladoch, že sa dá zostrojiť vodíková bomba. Klimatológia je podobná disciplína, vyžaduje si spoluprácu odborníkov vo viacerých oboroch. Teoretickí fyzici sa zrejme podieľajú na zostavovaní diferenciálnych rovníc termodynamiky klimatického modelu. Ale to je len parciálny problém. Nechcem Klimčíkovi uberať na erudovanosti v obore, ktorým sa zaoberá. Ale ani ty by si si nedal operovať srdce, špičkovým endokrinológom.   
    • Tono
      Téma klimatických zmien si nepochybne zaslúži pozornosť v médiách. Je to prirodzené, preto že dopady klimatických zmien sa týkajú nás všetkých a budúcnosti našich detí. Otázka je, prečo sa táto téma tak spolitizovala a polarizovala spoločnosť? Prečo verejnú mienku viac ovplyvňujú celebrity bez odborného vzdelania, ako vedecké kapacity? Spomeniem napríklad citáty Donalda Trumpa: „Koncept globálního oteplování byl vytvořen Číňany ve prospěch Číny, aby způsobil nekonkurenceschopnost amerického průmyslu.“ „Tato velmi nákladná kravina jménem globální oteplování musí přestat. Naše planeta mrzne, máme rekordně nízké teploty a naši experti na globální oteplování uvízli ve sněhu.“ Asi na odporučenie poradcov svoju rétoriku, neskôr zmiernil: „Nemyslím si, že je to kačica,“  „Neviem ale, či je dielom človeka. Poviem to takto. Nechcem míňať bilióny a bilióny dolárov. Nechcem stratiť milióny a milióny pracovných miest,“  V Čechách je situácia podobná. Klaus pôvodne spochybňoval antropogénny vplyv, na rast globálnej teploty. Neskôr, v druhej svojej knihe sa vyjadril opatrnejšie  "Jsem proti katastrofickým scénářům," V poslednom vyjadrení sa už úplne vyhýba otázke spochybňovania vedeckých argumentov, ale rieši len politické a ekonomické  konzekvencie. "Z globálneho otepľovania sa stal nástroj na presadzovanie zásahov štátu do všetkých oblastí života a na potláčanie ľudskej slobody a hospodárskej prosperity," Doma, na Slovensku, máme v otázkach antropogénneho vplyvu na klímu jasno. Názory takmer dokonale kopírujú rozloženie opozície a koalície. Aby sme zostali na vedeckej platforme, blahodarne účinky CO2 demonštruje Huliak aj experimentálne: https://www.instagram.com/p/C53SJ0zq-cp/ varuje, že keby sme mali nulové emisie oxidu uhličitého, začne tu byť výbušné prostredie a my sa tu zadusíme od kyslíka. V mienkotvornom médiu Slovákov Zem a Vek https://zemavek.sk/podvod-okolo-klimatickych-zmien-vychadza-najavo/ sa môžeme dočítať.  "V poslednom čase bolo publikovaných niekoľko štúdií, ktoré dokazujú, že aktivity celého ľudstva nedokážu dokopy ovplyvniť zvýšenie globálnej teploty o viac ako 0,01 stupňa Celzia. To znamená, že všetky činnosti, odsudzované radikálnymi ekologickými aktivistami – spaľovacie motory, lety lietadiel, dieselové traktory – nemajú prakticky žiaden merateľný vplyv na teplotu planéty." Na záver pridáva čitateľom upokojujú informáciou: "Inými slovami, oxid uhličitý (CO2) ani náhodou nespôsobuje otepľovanie planéty. „Je to všetko masívny, koordinovaný podvod a médiá hlavného prúdu zámerne klamú verejnosti o klimatických zmenách..." Aspoň že my Slováci, ktorí sme volili súčasnú koalíciu, sme sa nenechali oklamať podplatenými vedcami, podobne, ako pri pandémii Covidu. 
    • Proteus
      Delena strava. 
    • Sniper
      Aj ja chudnem, dávam si len jednohubky 
    • Proteus
      Vazne? No nehovor. Teraz si objavil velku vec. 
  • Najnovšie zápisy v blogoch

  • Najnovšie komentáre v blogoch

    • Hellé
      Tak aj ja..72,8 Cokolvek pod 64 bude super Drzme si palce
    • Proteus
      77kg, obvod pasa 94cm
    • Tomáš
      119,5 kg aj keď len pól kila ale stále to klesá. Obvod pása 116,5 cm.
    • lopata555
      Nech sa to trošku pohne. Moje dnešné váženie 78 kg. 
    • Tomáš
      A práve to ja neviem a potom vybuchnem a histerčím. Neviem ako to mám riešiť. Ináč takmer sa to aj podarilo. Keďže iný príjem ako zo zamestnania nemám a decembrová výplata už bola, tak môžem urobiť uzávierku roka. Takže reformy som takmer aj dosiahol lebo vlastne dlhy som skresal na nulu. Mám konečne normálny PC, normálny mobil, paušál, pevný internet s IPTV a LCD telku na stene. Takze vlastne ako tak som sa dal tak do normálu. 
  • Najviac príspevkov

    1. game
      game
      33453
    2. Sniper
      Sniper
      32313
    3. tyso
      tyso
      13325
    4. aljak63
      aljak63
      12010
    5. Tomáš
      Tomáš
      10839
  • Populárne príspevky

    1. 1
      Sniper
      Sniper
      27
    2. 2
      Proteus
      Proteus
      25
    3. 3
      Hellé
      Hellé
      20
    4. 4
      iskra
      iskra
      15
    5. 5
      secretka
      secretka
      15
  • Najaktívnejšie témy

  • Najviac zobrazení

  • Najnovšie odznaky

    • Mentor
      Hellé
      Hellé bol povýšený
      Mentor
    • Apprentice
      lopata555
      lopata555 bol povýšený
      Apprentice
    • Mentor
      secretka
      secretka bol povýšený
      Mentor
    • Grand Master
      Proteus
      Proteus bol povýšený
      Grand Master
    • Conversation Starter
      iskra
      iskra získal odznak
      Conversation Starter
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov