Skočiť na obsah
  • Štatistiky členov

3 573
    členov
    2 578
    Najviac prítomných
    jozefjurgasek
    Najnovší člen
    jozefjurgasek
    Registrácia
  • Štatistiky Fóra

3,8k
    tém
    332,3k
    príspevkov
  • Daj vedieť priateľovi

Páči sa ti FreeSpace game Fórum? Daj vedieť priateľovi!
  • Najnovšie témy

• Najnovšie príspevky

• Tono
      Výtvarné umenie dokáže reflektovať pocity, ktoré často nie sme schopní artikulovať v bežnej reči. Počas pobytu v Londýne som mal možnosť navštíviť galériu moderného umenia. Jeden z exponátov som nevedel zaradiť, či patrí k výstave, alebo si tam len upratovačka galérie nechala rozhádzané náradie na upratovanie. Bol to ale exponát výstavy. A teraz návštevník galérie, súď umelca...  Záleží od toho, či návštevník výstavy čakal umelecké majstrovstvo autora, alebo autentický zážitok, reflektujúci pocity našej doby. Ak sú naše pocity chaotické, tak umenie ich len reflektuje. Umenie, ktoré nereflektuje realitu, je gýčom. Ak sme napríklad okúzlení majstrovstvom umelcov renesancie, tak sme odtrhnutí od reality a mentálne sa snažíme inscenovať do doby, ktorej hodnoty nám dnes už nie sú vlastné. Iste, aj dnes môžeme obdivovať majstrovstvo umelcov jaskynných malieb. Ale to je asi tak všetko, lebo dnes už nechápeme ich kontext. Podobne aj umelecké majstrovstvo Michelangela je nepopierateľné. Autenticky interpretovať Bachovu hudbu sa nedá bez viery, aj keď by interpret dokonale zvládol technickú stránku hry. Rovnako by dnes umelci dokázali dokonale napodobniť jaskynné maľby, ale unikal by im kontext doby, keď boli tieto maľby vytvorené. Umelecké majstrovstvo je poplatné kánonu danej doby. Napríklad Egypťania zobrazovali na freskách postavy len z profilu. Pritom plastiky z tej doby sú svedectvom, že dokonale chápali perspektívu zobrazovania v trojrozmernom priestore. Gotické umenie zobrazuje postavy zjednodušujúce. Ako by ich umelci danej doby neboli schopní reálne interpretovať. Nebol to však úpadok majstrovstva umenia danej doby, ale nezáujem autorov o reálne zobrazenie anatómie človeka. Ak podstatou tej doby bola duša, tak anatómia človeka sa "scvrkla" na symbolické vyjadrenie postáv. Podobne, ako v pri jaskynných výjavoch, kde prioritou nebolo anatomické zobrazenie človeka, ale anatomické zobrazenie zobrazenie zvierat.      
    • Tono
      Keď hudba lieči dušu... a k tomu aj ten úžasný animovaný klip.  
    • Tono
      O fenoméne Janis Joplin som prvý krát počul v roku 1972. Počúval som ju za totality, na elektrónkovom magnetofóne Sonet Duo. Odvtedy uplynulo 53 rokov. Vyrastal som na tejto hudbe a liečil som si pri nej  "mindráky" adolescentov, prvé lásky a sklamania... Dnes mám 71 rokov, ale jej hudba nezostarla a je pre mňa  stále neopakovateľná.        Janis Joplin bola jedinečná, neopakovateľná a každá cover version je len nepochopením toho, čo dokázala odovzdať publiku len ona. Bola ako svieca, rozdávala veľa svetla a preto zhorela tak rýchlo.  
    • Sniper
      Dík, pozriem, celkom ma to začína baviť. Gemini už generuje aj ľudí. Samozrejme nie všetko vygeneruje (nebudem konkrétne písať čo, na to príde každý sám ;) ), ale načo fotiť a hľadať vhodné miesta, stačí napísať čo chcem.     
    • iskra
      Freddie Mercury - Time  https://en.wikipedia.org/wiki/Time_(Freddie_Mercury_song)  
  • Najnovšie zápisy v blogoch

• Najnovšie komentáre v blogoch

• Tomáš
      Presne tak. Že proste budem večne bez peňazí a budem len prežívať.
    • Proteus
      Dalo sa schudnut, kebyze chudnes konstantne postupne. Lenze ty si taka tlchuba, ze to uz asi ani pravda nie je. Chcel som, chcel by som... Najhorsie slovne spojenie. Nechaj si to pre seba. Tym nas nezatazuj. 
    • Sniper
      Takže si predpokladal, že 8 mesiacov nebudeš žrať a vďaka tomu schudneš o 40 kilov? Tak si to myslel? 
    • Tomáš
      Zistil som že nijako. Len teoreticky to vyzeralo že sa dá. Že budem furt bez peňazí, tým pádom nebudem jesť, bude energický deficit a schudnem. Ale vždy sa nejako dostanem k peniazom a to už dokopy nejde.
    • Sniper
      A oproti 1. septembru je to o koľko menej? Či do mája stále času dosť? Si presne v polovici a neschudol si nielenže polovicu toho, čo si mal schudnúť, ale neschudol si vôbec nič! Aké vyžraté prasa si bol pred 4 mesiacmi, rovnaké vyžraté prasa si aj dnes. Ako chceš v novom roku schudnúť za 4 mesiace 40 kilov, keď si nebol schopný schudnúť v starom roku za 4 mesiace ani 20 kilov?? Však do mája času stále dosť, že ty tlčhuba?
  • Najviac príspevkov

1. Sniper
      Sniper
      33577
    2. game
      game
      33494
    3. tyso
      tyso
      14037
    4. aljak63
      aljak63
      12010
    5. Tomáš
      Tomáš
      11927
  • Populárne príspevky

1. 1
      iskra
      iskra
      6
    2. 2
      buky
      buky
      2
    3. 3
      secretka
      secretka
      1
    4. 4
      irb
      irb
      1
    5. 5
      tyso
      tyso
      1
  • Najaktívnejšie témy

• Najviac zobrazení

• Najnovšie odznaky

• First Post
      jozefjurgasek
      jozefjurgasek získal odznak
      First Post
    • One Year In
      pink
      pink získal odznak
      One Year In
    • One Month Later
      pink
      pink získal odznak
      One Month Later
    • Week One Done
      pink
      pink získal odznak
      Week One Done
    • Conversation Starter
      Vilma Flinstonova
      Vilma Flinstonova získal odznak
      Conversation Starter
  • .FS

• Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov