-
Vítame vás na FreeSpace Fóre
Ak sa chcete zapojiť do diskusií, prihláste sa. Ak nemáte konto, zaregistrujte sa.
- Prihlásiť sa
- alebo
- Zaregistrovať sa
-
Fotky
-
Štatistiky členov
3 564
členov2 578
Najviac prítomnýchNajnovší člen
intimnestarosti
Registrácia -
Štatistiky Fóra
3,8k
tém330,3k
príspevkov
-
Daj vedieť priateľovi
-
Najnovšie témy
-
-
Najnovšie príspevky
-
Pridal slimak · Zverejnené
Na nete som si nasiel video korejskej rodinky a ich zahrady. Maju v podstate rovnaku zeleninu ako my(ja nepestujem asi len arasidy a este jednu dve zeleniny) a pritom mam o dost viac inej. Ale krasna zahrada a uroda. Za cele video som videl 2,3 "nepodarene" plody(nemyslim,ze by sa nechceli pochvalit aj s nezdarom). Ale co ma zaujalo(praca s podou), to ich mulcovanie. Ziaden kompost apod. Vcera som nadabil na videa o regenerativnom polnohospodarstve. Ma prekvapilo, ze to vedia robit velkopestovatelia(nielen zahradnici). A ide im to vcelku dobre a zrejme to bude cesta do buducnosti. A preco to zacali robit, lebo musia. Ina cesta nebude. Inak aj ja to robim,ci zacal som(zatial s kompostovanim), lebo musim. A to nikdy som nepouzival ziadne hnojiva ani ziadne ....cidy , okrem dymiacej sviecky a modrej skalice, zena jed na slimaky. Ale ked len bez "orbova" udrzba pody dosiahne: To dal chatgpt. A vraj co by to realne znamenalo, keby sme to robili na Slovensku ,tak poda udrzi 8 nasobok nasich plnych priehrad vody(co su vraj na 70% zanesene toxickym odpadom - to je nanos - poda zmyta s hnojivami,teda sa ani nema kde,ci nemoze vybrat,ved keby tam nebol iny odpad, co to nepredavaju ako hnojivo) . A keby sa bez orbovo hospodarilo na celom svete(navacsi efekt to ma u nas, v miernom pasme na ilovitych podach), ziaden problem z CO2 by nebol. ------------------ Ak som pocuval debaty tych polnohospodarov tak som zistil, ze na m2 sa ma dat asi 5-7 kil hnoja(podla chatgpt vraj 3 kila) - to vypocital syn po zadani cisel co daval jeden agronom. Teda to moje policko by "obsluzila" jedna krava. Ja toho tam mam asi od 4 a viac. Ale ze v minulosti bolo viac dobytka, teda viac sa pestovala datelina, lucerna a to sa pestovalo zrejme viacrocne. Priklad za zahradou tam to bolo vacsinou len to, kukurica sa im velmi neurodila, ci ludia im to ukradli? -
Pridal tyso · Zverejnené
Tomas nie si ina zarobkova kategoria, to len zavist z teba hovori. Si socka, myslenim. A to je ten rozdiel. -
Pridal Sniper · Zverejnené
Dobre, tak aj zostaň v príslušnej téme a nemusíš sa v tejto sťažovať, ako ti pár chýbajúcich centov na účte ruinuje život. -
Pridal alarm · Zverejnené
niekde som videl vtip, neviem kde... Ak je človeku ťažko od žaludka a potrebuje sa vyvracať, postup je nasledovný: Jeden palec treba dať do hrdla a druhý do zadku. Ak sa nepodarí vyvracať sa ,treba vymeniť palce... -
Pridal secretka · Zverejnené
Teraz možno, ale pred časom si podľa toho ako si sa nám tu prezentoval zarábal kráľovsky, dokonca možno aj viac ako niektorí z nás. A predstav si, nikoho z nás ekonomicky nepoložilo ani pár eur, nie to pár centíkov. Ale ty nás rád poúčaš.
-
-
Najnovšie zápisy v blogoch
-
-
Najnovšie komentáre v blogoch
-
Pridal Tomáš · Zverejnené
Presne tak. Že proste budem večne bez peňazí a budem len prežívať. -
Pridal Proteus · Zverejnené
Dalo sa schudnut, kebyze chudnes konstantne postupne. Lenze ty si taka tlchuba, ze to uz asi ani pravda nie je. Chcel som, chcel by som... Najhorsie slovne spojenie. Nechaj si to pre seba. Tym nas nezatazuj. -
Takže si predpokladal, že 8 mesiacov nebudeš žrať a vďaka tomu schudneš o 40 kilov? Tak si to myslel? -
Pridal Tomáš · Zverejnené
Zistil som že nijako. Len teoreticky to vyzeralo že sa dá. Že budem furt bez peňazí, tým pádom nebudem jesť, bude energický deficit a schudnem. Ale vždy sa nejako dostanem k peniazom a to už dokopy nejde. -
A oproti 1. septembru je to o koľko menej? Či do mája stále času dosť? Si presne v polovici a neschudol si nielenže polovicu toho, čo si mal schudnúť, ale neschudol si vôbec nič! Aké vyžraté prasa si bol pred 4 mesiacmi, rovnaké vyžraté prasa si aj dnes. Ako chceš v novom roku schudnúť za 4 mesiace 40 kilov, keď si nebol schopný schudnúť v starom roku za 4 mesiace ani 20 kilov?? Však do mája času stále dosť, že ty tlčhuba?
-
-
Najviac príspevkov
-
game
33489 -
Sniper
33335 -
tyso
13684 -
aljak63
12010 -