-
Vítame vás na FreeSpace Fóre
Ak sa chcete zapojiť do diskusií, prihláste sa. Ak nemáte konto, zaregistrujte sa.
- Prihlásiť sa
- alebo
- Zaregistrovať sa
-
Štatistiky členov
3 573
členov2 578
Najviac prítomnýchNajnovší člen
jozefjurgasek
Registrácia -
Štatistiky Fóra
3,8k
tém332,2k
príspevkov
-
Daj vedieť priateľovi
-
Najnovšie témy
-
-
Najnovšie príspevky
-
Pridal slimak · Zverejnené
Toto bolo zadanie temy, a ona co som pisal ako sa vyvijali moje deti a otom pisem aby som vypadol. Ked napisem ,ze tie moje deti su rovnake. Aj chlapec aj dcera. Rovnako vzdelane. Nedavno som videl video,ci clanok,ako je dolezite aby pri malych detoch bola matka(kludne tam mohol byt aj otec). Mala kontakt sa ich dotykala, vlastne si uz spominam, viem ze so zenou som to pozeral. (zena mi to aj hned nasla) Bolo to video na denniku N. https://dennikn.sk/4554529/psycholog-michal-bozik-pre-traumu-z-detstva-som-odmietal-dotyky-po-rozchode-som-skoncil-u-psychiatricky/ Teda pre deti male, je velmi dolezite sa dotykat otca ci matky. MOj syn sa nemohol dotykat matky, asi 4 dni kym mama jeho rodila jeho sestru. Ale dotykal sa mna. Mal horucku a spraval som sa ako prasa.Mal asi trosku viac ako mesiac 2 roky a si to nepamata. Bol mraz v decembri a horucky som mu znizoval so zamrznutymi latkami, co vymrzli na vonkajsku, aj ked som mu to oteplil pod studenov vodou. Priklad aku maju povahu?Asi rozdielnu,ale matku pocuvaju aj mna. Alebo ani neviem ci maju rozdielnu povahu. Neklamu, davame im aj volnost. Mne pridu rovnaki tie deti. Medzi dcerou a synom nevidim rozdiel. Su rovnaki. Zaco som rad. Su nadpriemerne sikovni a su rovnki. Neklamu. -------------- Inak tie dotyky matky su dolezite, chalani cigancata co boli vo veku mojich deti(vedla v pestunskej starostlivosti), oni boli v pohode,az kym to nestroskotalo. Co mi bolo strasne luto. Suseda aj jej deti sa knim vpohode spravali, teda ze odtial utiekli, nebol problem susedou, oni sa knim aj ja ci rodina aj ta ciganska skola knim spravala co najviac. Za to nemozu ani tie deti. Tie dve cigancata. Nemal ich to privynut k sebe ked sa to potrebovali naucit. Ja ako sused som sa ich asi nedotkol. Starsi mi raz zaklamal,ale tupo ,ze hned viem ze klame, u mna skoncil. Povedal, ze moj syn ma chce nakopat do guli. Syn vystraseny,ze nikdy to nepovedal,ja som mu uveril, a ten to zopakoval. od vtedy klamar u ma nemal sancu, co mi bolo luto. Vymyslel si koko, a syn co to cele pocul len vrtel hlavou,lebo nechapal ako si to mohol vymysliet taku ko..,od vtedy sa snim nekamaratil. Nechapem,dovtedy bol normalny, cely covid aj pred covidom sa spolu hrali. Cigan isiel na internat do Tisovca ako asi 15 rocni, vypil co ja viem pol,ci liter vina sa zgrcal. Teda ani ja ani susedia ho nenaucili pit. A potom odisiel do deckeho domova. Ten cigan vtej rodine zil mozno 8 rokov. -
Inak neviem ci tato osoba ma nato upozornila asi4-5ty krat, mala tu drzost, pisal som o svojich detoch. Kvoli tomu som si zalozil vlastnu temu deti a futbal,aby som tu "neotravoval". A tato baba jaga, ja tu nemozem pisat o svojich detoch, a baga jaga bude pisat o vnucatach. Kde ta secretka nabera tu drzost,ze ja tu nemozem pisat o svojich detoch, a mna jej vnucata nezaujimaju. Kludne nech si pise o sto sest. Su ty dochodcovia az tak priani? -
@slimak, často o svojich deťoch píšeš v tejto téme ... áno, sú to stále deti, tvoje deti, a tvojimi deťmi budú aj o 10, 20 rokov, ale nechaj prosím túto tému pre tých, ktorí píšu o svojich malých deťoch. A skoncit mam,co mam detit? Mas male deti? Ja co mam male deti uz tu nemam pisat, budu tu pisat tie co uz nemaju ani deti? Chces 14 dochodok? A chces aby ti nato prispievali moje deti? Moje deti ti na dochodok prispievat nebudu, zakazem im to. Ake to chrapunstvo, vyhadzovat z temy, toho co o tom pise,niekoho co ani deti nema,myslim vtejto teme. To je Slovak. Mna vyhadzuje z temy co ja mam 15-17 rocne deti. Lebo si tu chce pisat o vnucatach. -
Secretka ved si pozri o com je zadanie temy. Jedna ciganska matka ma 8 deti v ciganskej skole. Kazde druhe je chytre(ale to tak je chytry, blby, chytry..). Na tu cigansku skolu chodia aj moja dcera ,predtym syn. Inak na ten gympel ich zobrali vsetkych. 8 deti, Asi 4 9a4 osmakov, u syna je to asi aj viac.Pocetnost z Revucej. Oni tam idu lebo revucky gympel je nafigu.On bol uz ked ja som 1992 tam nastupil, deti sikovne nahovno ucitelia. Secretka o svojich pradetoch si pis v nejakej inej teme o pradetoch. Moje deti tam boli 9 rocnikov, teda isto mali nejaky aj mali handicap,ale isto maju aj nieco viacej, poznaju ich, ciganov, vedia ako sa spravaju a vedia ze asi aj oni su ini, kazdy jeden. Isto sa ich nebudu bat,lebo sa poznaju. Museli spolu zit. Ked su 10ti z 30 sikovnych deti je to dobre, teraz na strednej sa budu musiet ucit. Ja neviem ci su dobri ucitelia v Tisovci. Priklad v matike cez vianoce som sa venoval synovi a sa mi to nezdalo co vie co nevie. Inak ja co viem vsetko viem zo zakladnej skoly. Na zakladnej skole som mal ucitelku aj rozsirenu matematicku triedu, ja na strednej revuckom gymply som sa nic nenaucil, lebo nemal ma to kto naucit. My 8smi co sme odtial vysli,2,3 roky.,sme sa nemali co naucit. Ta co vyhravala tie olympiady, ucitelku ucila ak to ma ucit dalsich 12 spoluziakov. Nieze by im to vysvetlovala cez prestavku(isto aj to sa dialo), isla k tabuly tam im to napisala(pred ucitelkov,na hodine matematiky, nam 8mim to bolo jasne,len chcela to vysvetlit tym ostatnym 12-16 detom). Syn ci dcera to co im poviem a vysvetlim chapu, len su lenivy si to prepocitavat, pocitat viac prikladov. Ja ked som mal 11 rokov kvoli ucitelke som pocital vela a mna to bavilo a viem viac aj teraz ako 18 rocny syn. ------ Len posledna poznamka. Mna matematiku naucili do 14 rokov. Potom som mal pauzu az do dnes, mna matika bavi.Od 15-17 vlastne navzdy ma uz nebavila. Nemal som ucitela. Ale nieje to svinstvo na zakladnej skole ta naucia vsetko a na strednej mas ucitela ako otvarak na pivo? Nemame narok mat kvalitnych ucitelov? Ako su na tom na vysokej skole? ale nechaj prosím túto tému pre tých, ktorí píšu o svojich malých deťoch. Tak pis o svojich malych detoch. Kolko si ich zadlzila? ______________ Secret ja proti tebe nic nemam. Ale boha.a a neviem co.... moje 15,17, rocne deti nie su moje deti? A tu ma pisat o pradetoch? Ved pis o svojich detoch. Kludne o pradetoch, kolko krat si ma napomenula aby som odpalil z tej to temy? -
Pridal iskra · Zverejnené
Zdroj: www.kukaj.sk ešte jednu fotografiu z Liptovskej Mary Vtáčí ostrov Dýchaj
-
-
Najnovšie komentáre v blogoch
-
Pridal Tomáš · Zverejnené
Presne tak. Že proste budem večne bez peňazí a budem len prežívať. -
Pridal Proteus · Zverejnené
Dalo sa schudnut, kebyze chudnes konstantne postupne. Lenze ty si taka tlchuba, ze to uz asi ani pravda nie je. Chcel som, chcel by som... Najhorsie slovne spojenie. Nechaj si to pre seba. Tym nas nezatazuj. -
Pridal Sniper · Zverejnené
Takže si predpokladal, že 8 mesiacov nebudeš žrať a vďaka tomu schudneš o 40 kilov? Tak si to myslel? -
Pridal Tomáš · Zverejnené
Zistil som že nijako. Len teoreticky to vyzeralo že sa dá. Že budem furt bez peňazí, tým pádom nebudem jesť, bude energický deficit a schudnem. Ale vždy sa nejako dostanem k peniazom a to už dokopy nejde. -
Pridal Sniper · Zverejnené
A oproti 1. septembru je to o koľko menej? Či do mája stále času dosť? Si presne v polovici a neschudol si nielenže polovicu toho, čo si mal schudnúť, ale neschudol si vôbec nič! Aké vyžraté prasa si bol pred 4 mesiacmi, rovnaké vyžraté prasa si aj dnes. Ako chceš v novom roku schudnúť za 4 mesiace 40 kilov, keď si nebol schopný schudnúť v starom roku za 4 mesiace ani 20 kilov?? Však do mája času stále dosť, že ty tlčhuba?
-
-
Populárne príspevky
-
1iskra
7 -
2tyso
2 -
3buky
2 -
4Tono
1 -